Arnesen looft Pratto: ''Die jongen is snel afgeserveerd''

0
Arnesen looft Pratto: ''Die jongen is snel afgeserveerd''

Lucas Pratto werd in januari groots gepresenteerd bij Feyenoord. Zijn verblijf in Rotterdam liep echter uit op een fiasco. Zonder doelpunten keerde Pratto weer terug naar River Plate.

"We hebben drie spitsen neergelegd bij de technische staf en die wilde Pratto", aldus Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, bij Voetbal International. "Ik heb niet gekozen, zonder dat ik wegloop van mijn verantwoordelijkheid. Iedereen wist dat die jongen niet snel was, maar wel over ervaring beschikte. Wat blijkt achteraf: hij was een topgozer. Op een dag kwam hij naar me toe. “Frank, ik wil met de trainer praten”. Ik dacht: Oh jee, daar gaan we weer. Maar hij zei: “Ik wil weten wat hij van me verwacht, ik wil hem gewoon helpen. Ik ben hier niet op vakantie”."

"Daar koop je niks voor, maar Pratto heeft altijd de andere spelers gesteund, hard gewerkt en zich positief opgesteld. Dan verwijt ik die jongen niks, maar vind ik het vooral heel jammer dat het niet is gelukt. Zó triest dat hij op het laatst zwaargeblesseerd raakte", vervolgt hij. "Ik ben op zijn laatste dag nog bij hem langs geweest. Zat-ie in die rolstoel in dat lege appartement met al die koffers om terug te gaan naar Argentinië. Maar zelfs toen nog bedankte hij me voor de kans bij Feyenoord en verontschuldigde hij zich dat-ie niet méér had kunnen betekenen."

Volgens Arnesen heeft Pratto veel pech gehad. "Hij vindt het een geweldige club, Feyenoord. Moet ik dan boos worden dat zijn komst op een mislukking is uitgelopen? Die jongen heeft pech gehad en is snel afgeserveerd. Shit happens, soms. Het is niet zo dat hij ons miljoenen heeft gekost. Vijf ton

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 19 September 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›