''Het is voor heel veel mensen Lourdes aan de Maas; een bedevaart''

0
''Het is voor heel veel mensen Lourdes aan de Maas; een bedevaart''

Michel van Egmond snapt niet dat Feyenoord erover denkt De Kuip te gaan verlaten. De journalist en schrijver zegt dat de Rotterdamse club in 'het mooiste stadion van Nederland' hoort te spelen.

"De voetbalwereld is heel verdeeld maar over een ding is bijna iedereen het wel eens en dat is dat De Kuip het mooiste stadion van Nederland is. Dit komt door de vorm, door de historie, door het schitterende veld, maar het komt vooral door de mensen die er naartoe gaan. De beleving die er plaatsvindt op de tribune, dat maakt het zo speciaal", aldus Van Egmond bij Jinek.

"Nu wordt er gesproken over een verhuizing van De Kuip, soms wordt er dan over De Kuip gesproken alsof het een verzameling bakstenen is met vier lichtmasten, maar dat is het helemaal niet. Het is voor heel veel mensen Lourdes aan de Maas; het is een bedevaart voor heel veel mensen. Ik heb gehoord dat mensen stiekem hun overleden vader daar uitstrooien, op de tribune desnoods, op het stoeltje waar hij zijn hele leven gezeten heeft", vervolgt hij.

De Kuip past volgens Van Egmond perfect in het plaatje van Feyenoord. "Feyenoord heeft voor buitenstaanders altijd een beetje het imago van een rauwe club, de stad Rotterdam heeft heeft ook wel dat imago, en ik vind dat onterecht, van hard en rauw, maar er is geen pand in Nederland te vinden dat zulke tedere gevoelens oproept als die Kuip. Ik denk dat de ziel van Feyenoord aan De Kuip vastgeklonken zit. Ik zeg altijd 'Feyenoord is de meest Zuid-Amerikaanse club van Nederland'.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 september 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›