Zorgen bij Feyenoord: ''We draaien nu wel maximale kosten''

0
Zorgen bij Feyenoord: ''We draaien nu wel maximale kosten''

Bij de eerste wedstrijd van Feyenoord in De Kuip mochten 3.000 fans aanwezig zijn. Mark Koevermans, algemeen directeur van Feyenoord, erkent dat een wedstrijd organiseren voor zo weinig fans zorgt voor verliezen.

"We hebben er rekening mee gehouden dat we de eerste helft van het seizoen zonder publiek zouden spelen. Het vooruitzicht was dat het 12 à 15.000 mensen zou kunnen worden. Dan zouden we iets meer dan break-even spelen", vertelt Koevermans aan RTV Rijnmond

"Vandaag kost de wedstrijd ons dus geld. Dat doen we graag, want we willen het testen of alles werkt wat we doen. De toegang, de afstand. Maar ook alle horecagelegenheden zijn geopend. Dus wat dat betreft is het een goede test. Maar we draaien nu wel maximale kosten", zo vervolgt de bestuurder.

Toch ziet Koevermans dat er verbetering is. "Dat merken we aan de cijfers en de begroting. Maar, als we in januari zonder publiek moeten spelen en er komt een tweede en derde golf, en je speelt een heel seizoen zonder publiek, dan komen wij ook in de problemen. Maar dat geldt denk ik voor driekwart van Nederland."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!