Discussie over Feyenoord City: ''Heb je dat stadion echt nodig?''

0
Discussie over Feyenoord City: ''Heb je dat stadion echt nodig?''

De Rekenkamer van Rotterdam plaatst vraagtekens bij de veertig miljoen die de stad wil bijdragen aan de bouw van een nieuw voetbalstadion voor Feyenoord.

Volgens de financiële waakhond heeft de gemeente nooit goed uitgelegd waarom de markt niet zelf een stadion kan financieren en waarom de overheid erbij betrokken moet worden. Dat kan eigenlijk alleen als het een belangrijk onderdeel van de gebiedsontwikkeling is, maar nergens is duidelijk uitgelegd waarom het stadion daar zo belangrijk voor is. 

''Heb je dat stadion van bijna een half miljard echt nodig om Rotterdam-Zuid verder te ontwikkelen?", vraagt Rekenkamerdirecteur Paul Hofstra zich hardop af bij de NOS. ''Of zou je met die gemeentelijke miljoenen, zonder dat stadion, voor even veel geld misschien meer woningen kunnen bouwen? Die discussie is in de Rotterdamse gemeenteraad niet gevoerd. Er moet een publiek belang zijn als je in projecten als dit gemeentegeld stopt.''

Het Rotterdamse college is het niet met die conclusie eens. ''Deze ontwikkeling is belangrijk voor alle Rotterdammers: ze is verbindend in fysieke en maatschappelijke zin, waar nu infrastructuur de stad opdeelt. Door financieel deel te nemen, zorgen we ervoor dat deze gebiedsontwikkeling er ook daadwerkelijk komt. Daarmee is het publiek belang wat ons betreft volkomen duidelijk'', laat een woordvoerder van de gemeente weten.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 12 september 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›