''Er zijn clubs die vragen hoe ze om moeten gaan met sponsors''

0
''Er zijn clubs die vragen hoe ze om moeten gaan met sponsors''

Clubs krijgen advies van werkgeversorganisatie FBO over het aanvragen van werktijdverkorting. Volgens directeur van FBO Serge Rossmeisl zijn de eerste verzoeken al ontvangen. Het is niet bekend of Feyenoord al werktijdverkorting heeft aangevraagd.

"Dat ging tot het weekend vooral om kantoorpersoneel en nog niet om spelers en trainers. Maar dat zal veranderen, nu blijkt dat het advies is om ook niet door te gaan met trainen", begint Rossmeisl bij Voetbal International. “Er zijn nu al clubs die vragen hoe ze om moeten gaan met leveranciers en sponsors die brieven sturen. In een later stadium zal je enorm veel claims gaan zien tot op de hoogste niveaus."
 
Volgens de directeur kan de coronacrisis nog grote gevolgen gaan hebben. "Stel dat de Champions League niet kan worden uitgespeeld. Met welke claims gaan zendgemachtidgen en sponsors dan komen? Er komt dan een kettingreactie op gang die in de hele piramide zal worden gevoeld. Tegen fans en sponsors met kaarten kan je nu nog zeggen dat er later wordt ingehaald. Maar wat als het tot een definitieve afgelasting komt? Als dit allemaal achter de rug is zal er nog een zware juridische strijd gaan volgen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›