KNVB wijst arbiter aan voor duel tussen Heracles en Feyenoord 'Feyenoord bezig met Plan B als transfer Bozenik afketst' 'Russische scherpschutter kiest niet voor avontuur bij Feyenoord' 'FC Twente zet streep door naam Feyenoorder Van der Heijden' 'Advocaat zet zinnen op dure spits': ''Ik houd niet van twijfelaars''

Brief De Jong leidde tot ontslag: ''Hij paste daar duidelijk niet bij''

( 0 reacties)
Brief De Jong leidde tot ontslag: ''Hij paste daar duidelijk niet bij''

Jan de Jong werd deze week ontslagen als algemeen directeur van Feyenoord. Volgens clubwatcher Mikos Gouka was een brief van De Jong aan de raad van commissarissen de druppel.

"De Jong pleitte vurig voor een raad van commissarissen op afstand in plaats van koersbepalend", schrijft Gouka in het Algemeen Dagblad. "Hij snapte best dat Feyenoord de achterstand op PSV en Ajax wilde verkleinen, maar volgens de directeur kon dat alleen op een geleidelijke manier. De Jong wilde de koers van de raad van commissarissen, met de succesvolle zakenmensen Toon van Bodegom en Herman van Drie, niet volgen."

"Van Bodegom en Van Drie en in hun kielzog Pim Blokland, Boudewijn Poelmann, Ronald Brus, Hans Vervat en Marcel van Gelderen, allen invloedrijke Vrienden van Feyenoord, verdienden hun vermogen door af en toe risico te nemen en toe te slaan als het moment daar was", vervolgt Gouka. "Zij zagen dat als de enige manier om Ajax en PSV nog te kunnen bijbenen."

Een grote meerderheid was daarom wel klaar met De Jong. "Na het veroveren van de landstitel was Feyenoord razendsnel weer blut en sportief andermaal een figurant. Dat laatste steekt de beleidsbepalers in de Kuip al twee jaar enorm. PSV en Ajax dienen volgens hen de hete adem van Feyenoord in de nek te voelen. Daar hebben ze plannen voor gesmeed en Jan de Jong, die in zijn brief nog eens de geleidelijke weg aanbeval, paste daar duidelijk niet bij", aldus Gouka.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 25 januari 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›