Kritiek op technisch beleid Feyenoord: ''Een Rob-op-schoot-scouting''

( 0 reacties)
Kritiek op technisch beleid Feyenoord: ''Een Rob-op-schoot-scouting''

Het recente beleid van Feyenoord is de club op kritiek komen te staan van Tom Knipping. De VI-verslaggever is van mening dat zaakwaarnemer Rob Jansen een te grote invloed heeft op het transferbeleid. 

Knipping ziet dat als een gevolg van het aanstellen van Sjaak Troost als technisch directeur. "Dan kun je wel al uittekenen dat een paar zaakwaarnemers worden ingeschakeld om het transferbeleid te regelen", schrijft hij in Voetbal International. "En inderdaad staat Rob Jansen meteen op pole-position."

"Jansen-speler Jens Toornstra lag nog twee jaar vast, hoorde al bij de beter betaalde Feyenoorders en heeft als dertigjarige nog een beperkte transferwaarde, maar kreeg niettemin contactverlenging. Jansen-speler Nicolai Jørgensen tekende op zijn advies ook bij. Jansen-keeper Nick Marsman belandde ineens in De Kuip. Tonny Vilhena ging met hulp van Jansen naar Krasnodar."

"En nu is het vast wachten op de volgende Jansen-voetballers. In plaats van een bord-op-schoot-scouting heeft Feyenoord nu een Rob-op-schoot-scouting", vervolgt Knipping, die de zaakwaarnemers niks kwalijk neemt. "Zij spelen slim in op de onkunde, het amateurisme en het gebrek aan netwerk bij clubs. Zij zullen toch ook soms moeten lachen om al die bestuurders die slaafs op hun knieën vallen en ingaan op de meest krankzinnige voorstellen, zodra zij onder druk van de achterban een paar spelers moeten contracteren."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!