Feyenoord in beroep: ''De club acht de straf buitenproportioneel''

0
Feyenoord in beroep: ''De club acht de straf buitenproportioneel''

Feyenoord gaat in beroep tegen het vonnis van de tuchtcommissie van de KNVB op basis waarvan Feyenoord is veroordeeld tot een beker- of competitiewedstrijd zonder publiek op de vakken R, S en T. Dat meldt de Rotterdamse club via haar officiële kanalen.

De seizoenkaarthouders van deze vakken mogen de wedstrijd ook niet bezoeken. "Deze straf werd opgelegd wegens het afsteken van vuurwerk door bezoekers op deze vakken bij de bekerwedstrijd tegen Ajax op woensdag 27 februari. De straf omvat verder een geldboete van 15.000 euro. De straf die de tuchtcommissie nu aan Feyenoord oplegt is conform de eis die de aanklager van de KNVB had neergelegd", schrijft Feyenoord.

"Feyenoord laat deze zaak nu voorkomen bij de Commissie van Beroep. Dit onder meer omdat de club de straf buitenproportioneel acht en het onjuist vindt dat door het sluiten van hele vakken ook supporters worden gestraft die niets met het vuurwerk te maken hebben gehad. Wanneer de zaak door de Commissie van Beroep wordt behandeld, is nog onbekend. Daarmee is ook onduidelijk om welke wedstrijd in het nieuwe seizoen het gaat, als de straf uiteindelijk onverhoopt gehandhaafd blijft."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›