De Jong baalt: ''Dan was er sprake van een revolutie, nu van een evolutie''

( 0 reacties)
De Jong baalt: ''Dan was er sprake van een revolutie, nu van een evolutie''

Gisteren werd vergaderd over de nieuwe eredivisieopzet. De vraag was of de competitie verder zou gaan met achttien clubs of dat er minder teams kwamen en daarnaast ging het over een verbod op kunstgras. 

Edwin van der Sar baalt ervan dat de competitie niet verkleind wordt naar zestien clubs. "Een andere opzet had aantrekkelijker geweest voor veel clubs en fans. Je had meer weerstand kunnen hebben. Dergelijke stappen hadden meer resultaat kunnen hebben op de toekomst van ons voetbal'', vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

Feyenoorder Jan de Jong is het in dezelfde krant eens met Van der Sar. Hij is ook niet tevreden, maar hij bekijkt het van de zonnige kant. "We staan niet op de banken te juichen, maar er wordt wel een flinke prikkel gegeven en er is wel degelijk een stap gezet in het voor Feyenoord heel belangrijke kunstgrasdossier.''

De eredivisieploegen die overstappen van kunstgras naar natuurgras krijgen namelijk een financiële compensatie. Hij baalt er wel van dat de competitie met achttien ploegen verder gaat. "Als we naar een competitie van zestien teams gegaan waren, was er sprake geweest van een revolutie. Nu is het evolutie."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!