Homepage » Bestuur & beleid » ''Wensen van Feyenoord zullen binnen randvoorwaarden moeten worden ingepast''

''Wensen van Feyenoord zullen binnen randvoorwaarden moeten worden ingepast''

( 0 reacties)
''Wensen van Feyenoord zullen binnen randvoorwaarden moeten worden ingepast''

De oplevertermijn van Feyenoord City in 2023 lijkt in gevaar te komen als Feyenoord niet deze maand nog een knoop doorhakt. Dit blijkt uit een rapportage die deze week is gepresenteerd door de gemeente Rotterdam.

In de rapportage wordt duidelijk dat de kans op vertraging ‘geen schadelijke financiële consequenties‘ heeft voor de gemeente. "Zowel de grondexploitatie van de eerste fase van de gebiedsontwikkeling als de bouw van het nieuwe stadion is immers een particuliere opgave. Extra tijd nemen in het belang van zaken als zorgvuldigheid, zekerheid, kwaliteit of geld achten we in principe belangrijker dan strikt de planning volgen."

Voor de gemeente blijven die voorwaarden voor Feyenoord, dat een garantie van 25 miljoen euro inkomsten wil, leidend. "De wensen van Feyenoord zullen binnen de randvoorwaarden moeten worden ingepast", zo stelt de rapportage, opgetekend door het Algemeen Dagblad. Er wordt op dit moment bekeken in hoeverre de wensen van Feyenoord aansluiten bij eerdere gemaakte afspraken.

De gemeente wil daarnaast het draagvlak onder de supporters vergroten. "Communicatie en participatie van supporters blijft belangrijk, al zal bij een project als dit nooit honderd procent draagvlak haalbaar zijn."

 

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 31 maart 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›