Homepage » Bestuur & beleid » 'Goed nieuws voor Feyenoord: eis van De Jong ingewilligd'

'Goed nieuws voor Feyenoord: eis van De Jong ingewilligd'

( 0 reacties)
'Goed nieuws voor Feyenoord: eis van De Jong ingewilligd'

Een flinke meevaller voor Feyenoord: de club kan toch rekenen op een vast bedrag van 25 miljoen euro per jaar als de club intrede doet in het nieuwe stadion. Algemeen directeur Jan de Jong eiste bij de bouw van een nieuw stadion dat Feyenoord jaarlijks kan rekenen op dat vaste miljoenenbedrag, anders dreigde hij niet akkoord te gaan met de plannen voor Feyenoord City.

In eerste instantie reageerde de politiek erg verbaasd over de eis. "D66-wethouder Adriaan Visser (financiën en grote projecten) en coalitiepartijen VVD, CDA en D66 toonden zich in de raad onaangenaam verrast over de eis. De gemeente, die 135 miljoen euro bijdraagt in aandelen, grond en infrastructuur, kan niet akkoord gaan, zei hij. Er zijn afspraken in een gemeentelijke position paper over de volgorde van uitkeringen aan financiers van het nieuwe stadion", schrijft NRC.

Het medium weet vervolgens te melden dat er intern aan een oplossing is gewerkt, waarbij de afspraken konden blijven staan en Feyenoord alsnog 25 miljoen per jaar krijgt. Feyenoord en het stadionbedrijf willen deze maand beslissen of ze doorgaan met de plannen. Als het stadion in 2023 opgeleverd moet worden, is een snel besluit noodzakelijk.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 31 maart 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›