''Als Nederlandse clubs slim zijn, zeggen ze 'ja' tegen dit aanbod''

( 0 reacties)
''Als Nederlandse clubs slim zijn, zeggen ze 'ja' tegen dit aanbod''

Sportmarketeer Chris Woerts is positief gestemd over het idee van de UEFA om een derde Europese clubtoernooi te beginnen. Ook Feyenoord kan baat hebben bij zo'n nieuw toernooi, denkt Woerts.

"De UEFA lanceert binnenkort een derde Europees toernooi, met gegarandeerd plaatsen voor Nederlandse clubs. De Europa League levert ook almaar meer geld op, de Champions League uiteraard hetzelfde verhaal. Als Nederlandse clubs slim zijn, zeggen ze 'ja' tegen dit aanbod. Want uit de binnenlandse markt ga je dat nooit meer terugverdienen. Onmogelijk", aldus Woerts in het Algemeen Dagblad.

Volgens Woerts kan dit geld opleveren, ook voor clubs als Feyenoord. "Dit is voor alle clubs uiteindelijk de best denkbare oplossing. Het is dan in ieders belang dat het Nederlandse voetbal sterker wordt én Europees presteert. Het gebakkelei over de herverdeling van het Nederlandse televisiegeld leidde nergens toe, dat bedrag is veel te klein en gaat ook amper groeien. In dit plan zien de topclubs hun wensen gehoord, de kleinere clubs zullen inzien dat ze er over een langere periode beter van worden. En het belangrijkste: de eredivisie gaat er qua uitstraling, gezondheid en niveau op vooruit."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!