Nieuwkoop over rol in ploeg: "Ben geen vervelende bankzitter"

Bart Nieuwkoop
Bart Nieuwkoop Foto: © Orange Pictures

Bart Nieuwkoop is bezig aan zijn tweede periode bij Feyenoord. Nadat hij als jongeling geen basisplaats kon afdwingen, probeerde hij het bij Willem II en Union Sint-Gillis. Inmiddels is hij terug bij de Rotterdammers en wordt hij zelfs als aanvaller opgesteld.

In de beginfase speelde Nieuwkoop niet bijster veel. Nieuwkoop over deze tijd: "In de paar jaar dat ik bij het eerst zat, speelde ik altijd iets van zestien wedstrijden per seizoen. Toen we kampioen werden in 2017 heb ik in de tweede seizoenshelft veel gespeeld. Rick was toen geblesseerd. Lutsharel Geertruida brak ook door. Kevin Diks is er nog een seizoen geweest, net als Cuco Martina. Ik ben ook niet vies van een beetje concurrentie. Ook dit seizoen is dat zo en speel ik niet alles. Met name als je ouder wordt, leer je je rol kennen. Ik ben geen vervelende bankzitter. Natuurlijk ben ik teleurgesteld als ik niet speel, maar ik ga niet op de bank zitten met rotgevoel."

Ik probeer ook iedereen op te peppen. Dat heb ik met de jaren wel geleerd. Maar het was voor mij wel een reden om een paar jaar geleden iets anders te willen. Ik vond zestien wedstrijden per seizoen te weinig, wilde er 34 spelen. Daarom ben ik op huurbasis naar Willem II gegaan", besluit de vleugelspeler van Feyenoord.

Lees meer:
0 reacties