Nieuwe trainer in aantocht: "Deze week proberen af te ronden"

Brian Priske
Brian Priske Foto: © Pro Shots

Clubwatcher Martijn Krabbendam weet te melden dat Brian Priske de nieuwe trainer gaat worden van Feyenoord. De Deense voetbaltrainer is bijna rond met de Rotterdamse club.

"De status is dat ze dat deze week gaan proberen de deal af te ronden", zegt clubwatcher Krabbendam bij Voetbal International. "Dennis te Kloese (algemeen directeur, red) was bij de bruiloft van Santiago Gimenez in Mexico, en hij heeft de gesprekken met de nieuwe trainer allang gevoerd. Het gaat nu nog om details en de puntjes op de i zetten."

Hoe komt Te Kloese terecht bij Priske? Krabbendam: "Te Kloese kent hem nog uit de tijd dat Priske bij FC Midtjylland werkzaam was. Hij is deze trainer altijd blijven volgen. Als je zijn carrière naloopt, dan is hij ooit begonnen als assistent, ook bij FC Midtjylland. Daarna is hij naar FC Kopenhagen gegaan, hij was daar een jaar assistent. Hij is weer teruggegaan en heeft uiteindelijk FC Midtjylland naar het kampioenschap geleid."

"Wat nog knapper is, is dat hij die ploeg door drie voorrondes van de Champions League wist te leiden, zo de groepsfase in. Dat is met zo'n club best opmerkelijk, een hele goede prestatie. Antwerp werd zijn volgende club, daar ging het niet goed. Daar werd hij ook vroegtijdig weggestuurd." 

"In Tsjechië maakte hij Sparta Praag voor het eerst in negen jaar kampioen, dit jaar weer kampioen geworden. Het is een trainer die de nodige prijzen heeft gewonnen. Dat maakt dat Feyenoord denkt dat dit een goede opvolger is voor Arne Slot", aldus Krabbendam.

Lees meer:
0 reacties