Nieuwe details Champions League: 'Feyenoord dichtbij vele miljoenen'

Santiago Giménez
Santiago Giménez Foto: © Pro Shots

Zowel de nummer één als nummer twee van de Eredivisie plaatsen zich dit seizoen voor de Champions League. Feyenoord staat momenteel negen punten los van nummer drie FC Twente waardoor een ticket voor het miljoenenbal in de buurt is. In dit toernooi zal volgend jaar nog meer geld te verdienen zijn.

"Een oplettend Twitter-account (@scotlandscoeff1) rekende deze week de bedragen voor de 36 geplaatste clubs alvast uit en zit volgens doorgaans prima ingevoerde bronnen behoorlijk goed in de richting", schrijft Rik Elfrink in het Algemeen Dagblad. De UEFA moet alle bedragen overigens nog wel bevestigen, voor de goede orde."

"Deelnemers aan de Champions League van seizoen 2024-2025 krijgen volgend jaar allemaal een vaste én variabele startpremie uitgekeerd", valt er verder te lezen. "De vaste premie stijgt van 15,6 miljoen dit seizoen naar zo'n 18,6 miljoen volgend seizoen, zo is de verwachting. Afgaand op de huidige stand van zaken zou de variabele premie voor Feyenoord rond de 20 miljoen euro. Dit kan misschien nog enkele miljoenen meer worden. Zonder ook maar een bal te trappen, kan Feyenoord (39 miljoen) naar verwachting dus sowieso al een enorm bedrag toucheren, nog exclusief de vier recettes voor de thuiswedstrijden."

"In die groepsfase is ook nog veel geld te verdienen, zo is nu het idee. Er wordt een ranglijst voor 36 ploegen opgemaakt en aan de eindstreep krijgt de hoogst geklasseerde ploeg bijna 10 miljoen euro en het laagst geklasseerde team bijna 3 ton. Een gewonnen wedstrijd levert daarnaast iets meer dan 2 miljoen euro op en een remise zo'n zeven ton, is de perceptie van de rekenmeesters uit Schotland. Na het afwerken van de groepsfase gaat het ook hard. Ploegen die zich voor de zogeheten tussenronde van de Champions League plaatsen, waarin wordt bepaald wie naar de laatste zestien gaan, kunnen twaalf of dertien miljoen euro verdienen. Vanaf de kwartfinales worden de premies nog veel hoger."

Lees meer:
0 reacties