"Niet de indruk wekken dat we een satellietclub zijn van Feyenoord"

Hans de Zeeuw
Hans de Zeeuw Foto: © Pro Shots

Feyenoord en FC Dordrecht sloegen vorig jaar de handen ineen. De Schapenkoppen worden op technisch vlak ondersteund door Feyenoord, dat er met oud-Feyenoorder Pascal Bosschaart een assistent-trainer detacheert en daarnaast zorgt voor een extra performance coach. Ook zijn er enkele huurlingen naar de KKD-club gestuurd.

"FC Dordrecht word door in de samenwerking met Feyenoord gezien als springplank, zo zegt ook Algemeen directeur Hans de Zeeuw van FC Dordrecht tegenover Voetbal International. "Ik zou het ook vervelend vinden voor een speler als Shiloh 't Zand als hij hier komt met de gedachte om vijf jaar te blijven. Shiloh was in de zomer eigenlijk een cadeautje voor ons. We werken samen met Feyenoord en we hebben Shiloh er later nog bijgekregen, buiten de huurlingen die al volgens afspraak naar ons kwamen."

De Zeeuw wil wel even iets duidelijk stellen. "We twijfelden niet aan Shiloh, maar we willen niet de indruk wekken dat we een satellietclub zijn van Feyenoord, want dat zijn we niet. We willen onze eigen identiteit behouden. Ondanks de twijfel hebben we ja gezegd en dat is hartstikke goed bevallen. Het is vooral mooi voor Shiloh. Hij doet het nu zo goed. Ik heb niet zo veel voetbalverstand, dus of hij goed genoeg is voor Feyenoord weet ik niet. Maar ik weet wel dat hij Eredivisie-waardig is. Er zitten genoeg clubs voor hem op de tribune", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
Feyenoord
16:30
Willem II
zo
18/08
PEC Zwolle
14:30
Feyenoord
zo
25/08
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
Bekijk de hele stand