Mossou over Wijnaldum: "Spoel die miljoenen maar door de wc"

Georginio Wijnaldum
Georginio Wijnaldum Foto: © Pro Shots

Georginio Wijnaldum flirtte afgelopen zomer met een terugkeer nar Feyenoord. Zo ver kwam het niet, Algemeen Dagblad-columnist Sjoerd Mossou schrijft over de keuzes van Wijnaldum.

Afgelopen week maakte Wijnaldum bij het Nederlands Elftal bekend dat hij naar Feyenoord wilde, maar dat het financieel niet te realiseren was. Mossou ziet positieve én negatieve punten aan zijn uitleg. "Toch kon je Wijnaldum dinsdag veel verwijten, maar onomwonden eerlijk was ie. Vrijuit vertelde de voetballer dat hij heel graag voor Feyenoord had willen spelen, maar niet ten koste van alles: Wijnaldum had er bakken met geld voor in moeten leveren. ,,Dat wilde ik niet’’, zei Wijnaldum."

Mossou nuanceert de keuze van de Oranje-international. "Die eerlijkheid werd niet erg gewaardeerd. Doordat topvoetballers vaak veel verdienen, soms zelfs absurd veel, vinden wij stervelingen dat ze wat gemakzuchtiger met hun geld zouden moeten omgaan. ,,Spoel die miljoenen maar door de wc, beste voetballer, want dan kun je lekker bij ons favoriete clubje komen voetballen.’’ Het is een nogal naïeve, maar ook oneerlijke gedachte."

Toch vindt Mossou dat Wijnaldum zorgvuldiger over zijn carrière had kunnen beslissen. "Dat het voetbal is gekaapt door een soort blinde gelddrift, is enorm cynisch en eeuwig zonde: daar zijn we het snel over eens. Wijnaldum had zijn sportieve carrière ook nooit zo snel moeten vergooien door voor Paris Saint-Germain te kiezen, een club waarvan iedere boerenlul kon uittekenen dat hij er nauwelijks zou gaan spelen. Zijn vertrek naar Saoedi-Arabië, daarna: teleurstellend. Van Wijnaldum hadden we meer verwacht, moreel gezien, maar ook domweg qua sportieve ambities. Wie kiest voor de woestijn, levert per direct zijn jongensdromen in."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
Feyenoord
16:30
Willem II
zo
18/08
PEC Zwolle
14:30
Feyenoord
zo
25/08
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
Bekijk de hele stand