Mossou looft Oranje-international: "Feyenoord heeft zich vergist"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

Sjoerd Mossou denkt dat Feyenoord een aantal seizoenen geleden een kostbare vergissing heeft begaan. De Rotterdammers lieten Denzel Dumfries lopen, maar de vleugelverdediger behaalde via SC Heerenveen en PSV alsnog de internationale top.

Dumfries begon met voetballen bij Smitshoek, waarna hij speelde voor Spartaan '20 en Barendrecht. Op zijn achttiende vertrok hij naar Sparta. "Dit is het sprookje van een jongen die op zijn achttiende nog bij de amateurs speelde en nu international is en bij Inter speelt", vertelt Mossou in de aflevering van Panenka, van het Algemeen Dagblad. "Mooier kan toch niet?"

"Het is een Europese top-rechtsback geworden. En waarom zou hij na het EK niet naar Real Madrid of FC Barcelona kunnen? Manchester United zou ik ook een mooie club voor hem vinden, daar zou hij goed passen. Maar wel als er eerst een paar andere goede aankopen gedaan worden. Anders haalt Ten Hag wéér een Nederlander. Hij is veel beter dan Aaron Wan-Bissaka, ondanks dat hij een mooie naam heeft."

"En Feyenoord heeft zich natuurlijk in hem vergist, dat kunnen we niet onbenoemd laten. Die hadden hem voor het oprapen, want hij komt hier uit de buurt, maar ze vonden Dumfries niet goed genoeg. Denzel dacht: 'ik gooi er een schepje bovenop en laat zien dat ik het alsnog red'. En dat gebeurde", aldus Mossou.

Lees meer:
0 reacties