Mossou: "Dit was zo'n avond waarbij De Kuip het verschil maakte"

Sfeeractie van Feyenoord in De Kuip
Sfeeractie van Feyenoord in De Kuip Foto: © BSR Agency

Feyenoord won woensdagavond in een sfeervolle Kuip van PSV. Sjoerd Mossou is lovend over de Rotterdamse aanhang. Volgens de journalist kunnen de supporters in De Kuip het verschil maken.

"De Kuip was op zijn best weer, is wel vaker voorgekomen natuurlijk de afgelopen jaren", zegt Mossou in de AD Voetbalpodcast. "Je hebt van die beker- of Europacupavonden dat je het gevoel hebt dat De Kuip het verschil kan maken. Dat kan niet altijd, soms zijn tegenstanders gewoon sterker. Dit was wel weer zo'n avond en precies op het goede moment pakte de ploeg het op."

Mossou spreekt van een soort 'wisselwerking'. "Het is moeilijk uit te leggen waar het dan begint. Het helpt en versterkt elkaar in ieder geval wel. Na die goal bleef het eigenlijk zo en voelde je dat PSV zeker in de tweede helft al maar moedelozer werd. Feyenoord voelde zich sterker met het publiek erachter. Het was een boeiende wedstrijd, maar de tweede helft was wel armoedig van PSV."

De journalist zag een topwedstrijd in De Kuip. "Niet een topwedstrijd in de zin dat alles goed ging natuurlijk. Wel een wedstrijd op een heel hoog niveau, op een geweldig tempo. Twee ploegen die elkaar heel weinig ontlopen. Ook heel duidelijk de twee ploegen die ver boven de rest uitsteken in de Nederlandse competitie."

"Deze keer viel het kwartje de kant van Feyenoord op, maar de wedstrijden tussen deze twee ploegen worden op momenten beslist. Er is continu druk, waardoor je relatief weinig mooie aanvallen ziet", merkt Mossou op. "Alles moet kloppen en heel snel handelen om een eventueel overtal op het veld uit te spelen. Dat maakt het ook weer heel erg boeiend. Ik ben niet zo negatief over het feit dat er bij vlagen slordig werd gevoetbald. Dat is bijna inherent aan hoe deze ploegen spelen. Ik vond het een hartstikke boeiende en leuke wedstrijd."

Hij gaat verder: "Dit is wel echt een manier om het seizoen levend te houden. Het is ergens een beetje dubbel dat je niet een heel slecht seizoen speelt, en toch al volledig kansloos bent voor de titel. Dan loop je een beetje een risico op een nachtkaarseffect, ondanks dat die tweede plaats natuurlijk super waardevol is. Ze spelen wel degelijk ergens voor, maar het bekertoernooi is wel heel erg lekker dat je dat er nog bij pakt", aldus Mossou.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
5/05
Feyenoord
20:00
PEC Zwolle
zo
12/05
NEC
14:30
Feyenoord
zo
19/05
Feyenoord
14:30
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand