Mossou: "Dat is voor Feyenoord-supporters volgens mij pure luxe"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

Woensdagavond neemt Feyenoord het in het Wanda Metropolitano op tegen Atlético Madrid. Journalist Sjoerd Mossou verwacht een interessante wedstrijd, waarbij Feyenoord zeker kans maakt.

"Er is niets om te verliezen, het is een prachtige wedstrijd en je hebt ook reden om een beetje gezond vertrouwen in het elftal te hebben", begint Mossou in de AD Voetbalpodcast. "Het vorige elftal in de Champions League liep op zijn tenen, daardoor was je voor de wedstrijden bang dat je van het veld geblazen werd. Dat is hier normaal gesproken niet aan de hand, dus je kan met een soort gezond vertrouwen naar die wedstrijd toe en als je hem verliest is het ook niet erg. Dat is voor Feyenoord-supporters volgens mij pure luxe."

"Je verwacht een hele intense wedstrijd, niet perse een mooie wedstrijd", vervolgt Mossou. "Atlético gaat proberen het normale spel van Feyenoord onmogelijk te maken, daar zijn ze natuurlijk de meesters in. Dat zullen ze dus nu ook wel doen. Soms kunnen ze ook in fases ineens wel druk zetten, maar in 70 tot 75% van de gevallen doen ze dat niet."

Ayase Ueda zal in de basis starten wegens de schorsing van Santiago Gimenez. "Het heeft geen zin om daar heel lang over te filosoferen. Ze hebben met Ueda wel gewoon een prima back-up. Er is een tijd dat ze met Kramer in de Champions League moesten spelen toen Jørgensen geblesseerd raakte en Dylan Vente kwam er nog in tegen Manchester City. Die tijd is geweest. Je hebt nu normaal gesproken een oké back-up. Hij heeft weinig minuten gemaakt, maar toch. En het is een goed elftal, dus je moet er niet te lang bij stil staan. Je hebt ook niks te verliezen in deze wedstrijd", besluit de journalist.

Lees meer:
0 reacties