Mossou: "Daarin is Slot in Nederland nooit op de proef gesteld"

Bij FC Rijnmond schoven onder meer Sjoerd Mossou en Harry van der Laan aan. De journalist en oud-voetballer van Feyenoord hadden wel een mening over Arne Slot die het moet gaan doen met de kritische Engelse pers. Hoe gaat de scheidend oefenmeester van Feyenoord hiermee om na zijn aanstelling?

Sjoerd Mossou over de Britse media en Arne Slot: "Ik denk wel dat hij ze in de binnenzak gaat krijgen. In Engeland heb je de school van trainers die niets zeggen. Die hele saaie en suffe antwoorden geven. Die zijn een beetje bang dat ze daarmee gepakt kunnen worden. Je hebt ook de school, zoals Jurgen Klopp-hoek, die zijn juist zo charmant en communicatief, dat ze ook nooit gepakt kunnen worden. Ze kunnen wel een keer een relletje hebben of er is wat kritiek. Maar daar is toch wel een soort van bewondering voor bij de pers. Dat laatste zie je bij Slot, nu al. Ze gaan er met boter en suiker in."

Van der Laan vult aan: "Het blijft natuurlijk cruciaal dat je resultaten behoorlijk zijn. Je kan best wel eens een paar potjes verliezen, maar er moet wel iets zichtbaar zijn van hij is goed bezig", waarop Mossou aanvult: "Is hij over vijf maanden nog steeds zo als het even wat minder gaat? Wat natuurlijk kan. En daarin is hij in Nederland nooit op de proef gesteld."

Lees meer:
0 reacties