Mossou beoordeelt Ueda: "Nee, hij is daar nog niet klaar voor"

Santiago Gimenez kende een uitstekende eerste seizoenshelft. De tweede seizoenshelft gaat het een stuk minder met de Mexicaan, toch blijft hij het vertrouwen houden van Arne Slot houden en krijgt Ayase Ueda niet veel basisplekken. In FC Rijnmond reageert Sjoerd Mossou op de spitsens-situatie bij Feyenoord. 

"Nee hij is er nog niet helemaal klaar voor", reageert Mossou op de vraag of Ueda eerste spits van Feyenoord kan worden. "Maar hij zou het wel kunnen worden en je ziet ook wel dat hij wat heeft. Dus het is niet zo dat je hem af moet schrijven. Maar je had gehoopt dat zowel Gimenez als Ueda na de winterstop verder zouden zijn. Dat Gimenez wat dichterbij zijn oude niveau zou zijn en dat Ueda wat meer had aangepikt, het is beide eigenlijk net twintig procent te weinig."

Vervolgens wordt er een interview getoond waarin Feyenoord-trainer Arne Slot zijn mening uit over de spitsen-situatie. "Ueda heeft het grote nadeel dat Gimenez zeker in de eerste fase van het seizoen een hele goede fase heeft gehad, in de tweede seizoenshelft ging het met ups en downs maar heeft hij mijn vertrouwen gehouden. Maar je ziet nu heel erg dat hij groeiende is en als hij vanaf minuut één gaat spelen gaat hij er net zoveel maken als Gimenez."

"Dat zegt ook wel iets over dat vertrouwen", reageert Dennis Kranenburg. "Dat Gimenez het vertrouwen bleef houden, dat voelt Ueda natuurlijk ook. Hij is altijd maar de tweede spits. Als hij dat vertrouwen gaat krijgen van een nieuwe trainer, dan kan dat nog wel eens de doorslag gaan geven."

Lees meer:
0 reacties