Mossou: "Als je die ziet voetballen, dat is heel vrijblijvend"

Feyenoord werkt al enige tijd samen met FC Dordrecht. Diverse spelers en ook Pascal Bosschaart (in de technische staf) is ondergebracht bij de club die het erg goed doet in de Keuken Kampioen Divisie. Mede dankzij de Feyenoord-huurlingen doen ze mee om promotie. Bosschaart keert overigens mogelijk terug naar Rotterdam.

Dennis Kranenburg legt bij FC Rijnmond uit hoe de situatie zit. "Hij is benadert om trainer te worden van Feyenoord onder 21. Melvin Boel heeft aangekondigd dat hij daar weggaat. Hij gaat binnenkort in gesprek met de club of dat wat voor hem is. Die tandem met Santoni werkt blijkbaar heel goed." Sjoerd Mossou haakt in: "Je kunt je afvragen of de samenwerking met FC Dordrecht niet beter is voor de ontwikkeling van jongens zoals 't Zandt en anderen dan met een Jong Feyenoord."

Mossou wil ook wat kwijt over druk die erbij komt kijken. "Die Jong-teams in de KKD spelen natuurlijk gewoon voor spek en bonen mee. Dus de echte druk zit er daar nooit op. Als je die ziet voetballen, het is heel vrijblijvend. FC Dordrecht speelt nu wel voor promotie. Er komt in die play-offs wel die druk op." Harry van der Laan doet ook een duit in het zakje. "Het is een veel betere opleiding. Je krijgt met media te maken, met echte supportersgroepen. Ik vind dat er helemaal geen tweede elftallen in die competitie thuis horen, daar moeten ze eigenlijk onmiddellijk mee stoppen."

Lees meer:
0 reacties