Monsterklus bij Feyenoord aanstaande? "Een nog grotere uitdaging"

Dennis Te Kloese
Dennis Te Kloese Foto: © Pro Shots

Feyenoord moet de landstitel naar alle waarschijnlijkheid dit jaar aan PSV laten, maar de bekerfinale staat de Rotterdammers nog wel te wachten. Wordt dit het laatste wapenfeit van een groep die na dit seizoen uit elkaar gaat vallen?

Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad ziet dat er wel eens een monsterklus aan gaat komen voor de beleidsbepalers in Rotterdam. "De aankopen die Feyenoord weer competitief aan PSV moeten maken en die een eventueel hersteld Ajax op afstand moet houden, moeten vooral van Te Kloese komen. Die heeft met Bjarne Hansen, Erik Elias, Chris Akkas, Micha Jansen nog maar vier scouts die ook echt wedstrijden bezoeken, terwijl de verwachting is dat de door Frank Arnesen binnengehaalde Hansen nog zal vertrekken."

Maar ook de selectie gaat er waarschijnlijk anders uitzien. "Het maakte de zomer waarin de hoofdmacht gerenoveerd moet worden een nog grotere uitdaging. Feyenoord is bereid Giménez te verkopen, mits de gewenste miljoenen op tafel worden gelegd. De Mexicaanse bondscoach Jaime Lozano vertelde deze week in Mexico, na een volgens hemzelf vruchtbaar bezoek aan de Kuip, nog maar eens dat de spits deze zomer de deur in Rotterdam achter zich zal dichttrekken."

"Ayase Ueda werd afgelopen zomer al voor 9 miljoen euro opgehaald bij Cercle Brugge als opvolger", vervolgt Gouka. |Of de Japanner goed genoeg is, moet nog blijken. Maar op die positie is in elk geval vooruit gedacht door de Rotterdammers." Dan is nog niet zeker of Hancko en Timber blijven. Basisspelers die mogelijk hun heil elders gaan zoeken.

Maar ook Wieffer is gewild, Minteh zijn huurcontract loopt af, Geertruida had afgelopen zomer de koffers al klaarstaan en wat gaat gebeuren onder de lat? Gouka: "De topkeepers Justin Bijlow én Timon Wellenreuther volgend seizoen samen knokkend voor één plekje onder de lat, dat is wel een erg romantische gedachte na de wervelende invalweken van de Duitser."

Lees meer:
0 reacties