Mohamed Salah belangrijk voor Arne Slot? "Schrijf hem niet af"

Mohamed Salah als reserve van Liverpool FC
Mohamed Salah als reserve van Liverpool FC Foto: © Pro Shots

Mohamed Salah kwam onlangs in het nieuws door een flinke discussie tussen hem en Jürgen Klopp. De Duitse hoofdtrainer vertrekt na dit seizoen bij Liverpool FC en wordt normaliter opgevolgd door Feyenoord-trainer Arne Slot.

De Egyptische superster moet het sinds zijn terugkomst van de Afrika Cup doen met een rol op het tweede plan bij zijn club. Salah keerde terug met hamstringklachten en sindsdien heeft hij niet de vorm van daarvoor, zo ziet ook Pieter Zwart van Voetbal International. "De roofbouw op het lichaam van Salah lijkt dit seizoen zijn tol te eisen."

"Sinds zijn komst naar Liverpool is dit de eerste jaargang waarin hij op minder dan dertig basisplekken in de Premier League gaat eindigen", vervolgt de hoofdredacteur. "Zeker is dat de passeeracties van Salah aan kracht verliezen. Dat valt mede te verklaren doordat hij minder explosief geworden is."

"Daar staat tegenover dat Salah het spelinzicht heeft ontwikkeld om op andere manieren van waarde te zijn voor zijn ploeg. Schrijf hem niet af. Zijn onderliggende data suggereren dat hij na een zomer zonder eindtoernooi weer klaar is om het verschil te maken voor Liverpool", aldus Zwart.

Lees meer:
0 reacties