Mogelijke opvolger Slot: "Hij is wat dat betreft creatievere keuze"

Rogier Meijer
Rogier Meijer Foto: © Pro Shots

Nu Arne Slot de koffers al lijkt te hebben gepakt voor een overstap naar Liverpool, vraagt men zich in Rotterdam af wie de opvolger moet worden van de man die afgelopen drie jaar Feyenoord naar een hoger niveau heeft gebracht.

In een artikel in het Algemeen Dagblad analyseert Mikos Gouka welke trainer een goede vervanger zou kunnen zijn van de man die zowel het landskampioenschap als de beker naar Rotterdam bracht. Gouka: "Op trainingscomplex 1908 is de voertaal al geruime tijd Engels, maar als Te Kloese per se een een Nederlander wil strikken voor Slots erfenis, dan vallen Joseph Oosting (FC Twente) en Rogier Meijer (NEC) op. Oosting deed het goed bij RKC en doet het nu goed bij FC Twente, maar hem op basis van die twee klussen vastleggen doet wel wat denken aan de opportunistische, oude werkwijze van Feyenoord."

De trainer van NEC is misschien een betere optie dan die van FC Twente. Gouka: "Meijer lijkt wat dat betreft een creatievere keuze. De man die zondag in de bekerfinale nog de tegenstander coachte, wordt door de technische staf van het huidige Feyenoord gezien als één van de meest tactisch geschoolde trainers in de eredivisie. Iemand ook die in staat is om wedstrijden naar zijn hand te zetten."

Daarnaast zijn er nog alternatieven met een Feyenoord-verleden. Gouka noemt er twee. "Giovanni van Bronckhorst en Pascal Jansen zijn momenteel trainers zonder club, zoals Pepijn Lijnders (assistent bij Liverpool) ook op de markt is. Of zij serieuze opties zijn voor Te Kloese, is zeer de vraag. Robin van Persie? Onervaren. De voormalige topspits moet eerst vlieguren maken, waarschijnlijk bij Heerenveen, alvorens het hoofdtrainerschap in de Kuip aan de orde kan komen."

Lees meer:
0 reacties