"Minteh zit mogelijk ook volgend seizoen gewoon goed bij Feyenoord"

Yankuba Minteh
Yankuba Minteh Foto: © Pro Shots

Yankuba Minteh moet nog een seizoen bij Feyenoord blijven. Dat is de mening van Tom Saintfiet, die tijdens de Afrika Cup aan het roer stond bij de nationale selectie van Gambia. Daar maakte hij de pijlsnelle buitenspeler van dichtbij mee.

"Minteh is een talentvolle jongen en echt razendsnel", zegt Saintfiet in het Algemeen Dagblad. "Hij maakt nog wel te vaak de verkeerde keuzes. Dat kan, hij is nog jong. Op dit moment is de stap naar Newcastle United te groot, denk ik. Hij moet zich nog verder ontwikkelen en dat kan bij Feyenoord uitstekend."

Volgens de voormalig bondscoach van Gambia past de Rotterdamse club goed bij Minteh. "Daar spelen ze aanvallend voetbal, daar hebben ze een uitstekende trainer in Slot. Het zou goed zijn als hij in Rotterdam bleef. Hij leert hoe te bewegen en te handelen in kleine ruimtes. Ik ga er niet over, maar als je het mij vraagt zit hij op dit moment en mogelijk ook volgend seizoen gewoon goed bij Feyenoord."

Saintfiet is benieuwd hoe goed Minteh nog kan worden, aangezien hij nu pas negentien jaar is. "Zijn kwaliteiten zijn helder. De komende jaren bepalen veel. Misschien kan hij een basiskracht worden in de Premier League, misschien is Feyenoord wel zijn top. Met dat laatste is overigens ook niets mis."

Lees meer:
0 reacties