Minteh overleefde vlucht voor Afrika Cup bijna niet: "Niet niks"

Yankuba Minteh
Yankuba Minteh Foto: © Pro Shots

Yankubah Minteh speelde afgelopen zomer met zijn team Gambia in een land om een wedstrijd voor de Afrika Cup te spelen. Het had echter niet veel gescheeld of hij kon dat niet meer navertellen. Dit vertelde de Feyenoorder in een gesprek met Voetbal International.

Minteh vertelt dat alle spelers in het vliegtuig zich onderweg suf begonnen te voelen. “Ik dacht nog: Wat gek, en viel in een diepe slaap. Toen ik wakker was, waren we plotseling terug in Gambia. Bleek dat er onvoldoende zuurstof in het vliegtuig was. Waren we een half uur verder gevlogen, had niemand het overleefd. Gelukkig kwam men er net op tijd achter.”

Sommige teamgenoten van Minteh zochten hulp na dit incident. De Feyenoorder begrijpt dat wel. “Het was niet niks. Sommige jongens hadden behoefte erover te spreken. Ik ben daar minder van. Natuurlijk was ik wel geschokt, onze levens hebben op het spel gestaan, maar tegelijkertijd kun je ook weinig doen. Dingen gaan zoals ze gaan. Ik stap gewoon zonder problemen het vliegtuig in. Het heeft geen zin bang te zijn, want waarom zou je? Wat er met je gebeurt, ligt niet in jouw handen. God beslist.”

Daarnaast geeft de Gambiaan aan dat hij het nu naar zijn zin wil hebben. “En dat heb ik nu bij Feyenoord. Ik voel me hier goed, gewaardeerd. Feyenoord is echt een grote club en ik voel steun van de supporters en mijn medespelers. Ik denk liever aan dat allemaal, dan dat ik blijf hangen in wat had kúnnen gebeuren. Living my life, living my dream.” besluit de aanvaller.

Lees meer:
0 reacties