Milan van Ewijk vertrok uit Nederland: "Feyenoord toonde interesse"

Milan van Ewijk viert een overwinning van Coventry City
Milan van Ewijk viert een overwinning van Coventry City Foto: © Pro Shots

Milan van Ewijk liet SC Heerenveen in de zomer van 2023 achter zich en tekende bij Coventry City. De vleugelverdediger had echter ook in de Eredivisie kunnen blijven, aangezien er zeker wel interesse was. Bijvoorbeeld van Feyenoord.

"Ik heb eigenlijk niet vaak hoeven uitleggen waarom ik voor Coventry City heb gekozen", vertelt Van Ewijk aan Voetbal International. "Ik denk dat als het mijn keuze is, het mijn keuze is. Wat andere mensen van buitenaf zeggen, is niet zo belangrijk. Het is allemaal vrij snel gegaan. Ik had net het EK afgerond met Jong Oranje, dus mijn focus lag eerst daarop."

"Daarna ben ik op vakantie gegaan met vrienden en mijn vriendin", vervolgt de voormalig vleugelverdediger van SC Heerenveen en ADO Den Haag. "Maar toen ik een week terug was bij Heerenveen, ging het plotseling behoorlijk snel. Feyenoord en PSV toonden interesse, maar er was nog niets bekend over de invulling van de posities daar."

"Coventry was meteen behoorlijk direct. Ze wilden me echt graag hebben. Ik heb ook met Gustavo Hamer gesproken. Hij vertelde me over de club, hun ambitie en de jongens in het team. Dat klonk alsof ik goed in het team zou passen. Daar heb ik mijn keuze op gebaseerd", aldus Van Ewijk.

Lees meer:
0 reacties