Michel Vlap: "Het is bizar wat er op social media wordt gegooid"

Michel Vlap baalt
Michel Vlap baalt Foto: © BSR Agency

Voetballers krijgen tegenwoordig van alles over zich heen. Zo ook FC Twente-speler Michel Vlap. Na zijn gemiste kans in de wedstrijd tegen Feyenoord ondervond Vlap de harde wereld nog maar eens.

"Laatst mis ik die kans tegen Feyenoord, daarna gaat er een filmpje rond op TikTok, ik kreeg het ook van vrienden: Michel Vlap een dag voor de wedstrijd. Ik sta in een club, ben aan het feesten en word stiekem gefilmd", vertelt Vlap tegen Voetbal International. "Iedereen die me kent weet dat ik een dag voor een wedstrijd nooit in zo’n tent te vinden zal zijn. Het was een oud filmpje, gemaakt tijdens een trainingskamp ofzo, maar zo gemonteerd dat het nieuw leek. Mensen posten, schrijven en vinden van alles, zonder te weten wat voor impact het heeft. Ik snap dat niet. Ga er zelf maar eens staan. Voel die druk maar. Voel maar wat het met je doet. Dat dertigduizend mensen naar je kijken en wat van je verwachten."

"Het is bizar wat op social media wordt gegooid", gaat hij verder. "Na die wedstrijd tegen Feyenoord ben ik voor van alles uitgemaakt. Ik praat dan maar een beetje in mezelf: Vriend, hou jij nou maar gewoon je mond dicht, want ik weet zeker dat jij zelf niet eens een deuk in een pakje boter schopt… Je wilt dat sommige dingen je niet raken, maar dat lukt niet altijd. Een tijdje terug, op een tankstation. We hadden gelijkgespeeld, ik had een slechte dag, wat kansen gemist. Ik sta te tanken en iemand scheldt me verrot. “Vieze teringlijer, ga je nog een keer ballen erin rammen of niet?” Een eigen supporter, al wil ik diegene zo niet noemen. Je bent al teleurgesteld van de wedstrijd, en dan zoiets nog eroverheen. Dat raakt je toch."

Lees meer:
0 reacties