Memphis over oud-Feyenoorder: "Ik verwacht veel meer van hem"

Memphis Depay bij Oranje
Memphis Depay bij Oranje Foto: © Pro Shots

Het Nederlands elftal won vrijdagavond met 4-0 van Schotland. Voormalig Feyenoorder-speler Georginio Wijnaldum maakte zijn rentree in Oranje. De middenvelder vormde jarenlang een succesvol duo met Memphis, maar dat kwam er tegen Schotland niet uit, zag ook Memphis.

"We hebben elkaar niet heel vaak gevonden, misschien één of twee keer", zegt Memphis tegen de NOS. "Gini is er ook heel lang niet bij geweest. Er is een discussie: moet hij erbij zijn of niet? Ik denk dat hij heeft laten zien dat hij nog belangrijk kan zijn voor het team."

Wijnaldum maakte de 2-0, maar kon niet volledig overtuigen, meent Memphis. "Ik verwacht veel van hem. Dat weet hij. Ik denk dat hij het team kan helpen met zijn loopvermogen. Ik ben blij dat hij scoort. In de zestien komen is een van zijn krachten."

Memphis krijgt de vraag of Wijnaldum geslaagd is voor zijn 'examen' in Oranje. "Ik zie het niet als een examen, gezien het aantal interlands dat hij al heeft gespeeld. Hoeveel goals heeft hij wel niet gemaakt? Dat raak je niet zomaar kwijt. Het is uiteindelijk aan de trainer. Ik verwacht meer van hem dan hij vanavond heeft laten zien, maar hij is belangrijk voor het team. Het is alleen maar goed dat je meer van elkaar verwacht", aldus Memphis.

Lees meer:
0 reacties