Melis treft oude bekende: "Hij heeft ontzettend veel ervaring"

Manon Melis
Manon Melis Foto: © Pro Shots

Niet alleen de speelsters van Feyenoord Vrouwen zijn bezig met hun eigen ontwikkeling. Ook Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal, zoekt steeds naar mogelijkheden om zichzelf te verbeteren.

In haar functie loopt Melis regelmatig tegen nieuwe zaken aan, zo ook bijvoorbeeld bij de komst van Toko Koga. "Toko is onze eerste speelster van buiten Europa, dus voor mij is het ook leerzaam om te ontdekken wat er allemaal komt kijken bij zo’n transfer. In die zin heb ik de afgelopen jaren. Met hulp van collega’s, al veel dingen zelf kunnen uitvinden in mijn functie", vertelt Melis in Feyenoord Magazine.

In december startte de voormalig international met het Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren bij de KNVB. "In verschillende bijeenkomsten leer ik daar van alles over het vak", zegt ze. Melis krijgt begeleiding van een mentor. "Met Eric Gudde heb ik een eigen mentor toegewezen gekregen. Dat is voor mij heel waardevol, want hij heeft – onder meer als voormalig directeur van Feyenoord – ontzettend veel ervaring."

Het meeste leert Melis wel op de werkvloer: "Het is fijn om op die manier een bepaalde houvast te krijgen in m’n werk, al heb ik de afgelopen jaren ook ervaren dat je soms gewoon zelf dingen moet meemaken. In het begin vond ik het bijvoorbeeld overweldigend hoeveel mensen zich tijdens het seizoen melden om speelsters aan te bieden."

"Ook het onderhandelen met zaakwaarnemers was helemaal nieuw voor mij, maar dat gaat me tegenwoordig veel beter af. Wat dat betreft is het soms niet slecht om in het diepe gegooid te worden en jezelf te moeten redden. Belangrijk is vooral hoe je daarmee omgaat", klink het.

Lees meer:
0 reacties