Melis op bezoek in Japan: "Feyenoord kan een mooie opstap zijn"

Manon Melis
Manon Melis Foto: © Pro Shots

Manon Melis bezocht in april samen met Gido Vader, manager Internationale Relaties bij Feyenoord, Japan. De coördinator vrouwenvoetbal en Vader gingen op bezoek bij Urawa Red Diamonds, een club waar Feyenoord een samenwerking mee heeft.

De twee clubs hadden het tijdens het bezoek over de vrouwentak. "We hebben daar wedstrijden en trainingen bekeken, gesprekken gevoerd met trainers en bestuursleden, en een goed beeld gekregen van de manier waarop ze werken bij Urawa", vertelt Melis in Feyenoord Magazine over de trip naar Japan. "Het niveau van het vrouwenvoetbal is goed, maar ik heb gezien dat er daar over het algemeen anders wordt gevoetbald dan hier."

De voormalig voetbalster gaat verder: "Het voetbal is vooral heel technisch, de speelsters zijn vrijwel allemaal heel vaardig; Een beetje zoals Shinji Ono, die zowel bij Feyenoord als bij Urawa Red Diamonds enorm populair was. Bij ons speelt het fysieke toch ook een grote rol."

Melis merkte ook het cultuurverschil toen er in januari een Japanse speelster twee weken bij Feyenoord meetrainde. "Zij vond het bijvoorbeeld heel bijzonder om mee te maken hoe speelsters en trainer bij ons met elkaar omgaan", zegt de coördinator vrouwenvoetbal, die hoopt in de toekomst de samenwerking met Urawa Red Diamonds verder uit te bouwen.

"En wellicht ook een keer een speelster van ons stage te laten lopen in Japan. Het is heel leerzaam om op die manier voor een paar weken een andere voetbalcultuur te ervaren. Ook Bryan Linssen, die we tijdens ons bezoek hebben ontmoet was heel lovend."

Feyenoord staat in ieder geval open voor Japanse speelsters die de stap naar Europa willen maken: "Feyenoord kan een mooie opstap zijn voor hen om verder te groeien. Bij ons kunnen ze veel minuten maken, wennen aan de manier van spelen en waar nodig ook de Engelse taal leren. Als we op die manier goede speelsters aan ons kunnen binden, zullen we dat zeker niet nalaten", geeft Melis aan.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
Feyenoord
21:00
FC Volendam
zo
17/12
Heracles Almelo
14:30
Feyenoord
zo
14/01
Feyenoord
16:45
NEC
zo
21/01
Vitesse
14:30
Feyenoord
zo
28/01
Feyenoord
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 14 44 42
2 Feyenoord 14 28 32
3 AZ 14 22 30
4 FC Twente 14 13 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Ajax 14 4 21
7 Sparta Rotterdam 14 1 21
Bekijk de hele stand