MediaMarkt dolblij met Feyenoord-deal: "Bijzondere stap voor ons"

Het logo van MediaMarkt
Het logo van MediaMarkt Foto: © Pro Shots

Feyenoord heeft woensdagmiddag MediaMarkt gepresenteerd als nieuwe hoofdsponsor. Beide partijen hebben hun handtekening gezet onder een driejarige overeenkomst. Bij MediaMarkt zien ze de gelijkenissen tussen het bedrijf en de voetbalclub.

"MediaMarkt is de elektronicaketen voor iedereen. Of het nu gamers, gadgetfanaten of klanten zijn die een nieuwe tv of broodrooster nodig hebben. En zo is voetbal een sport voor alle mensen en Feyenoord bij uitstek de club voor iedereen, waar je ook vandaan komt", reageert Remko Rijnders, CEO van MediaMarkt Benelux, op de clubwebsite. Het logo van de nieuwe Hoofdpartner is vanaf volgend seizoen te zien op de shirts van het eerste mannenelftal en ook op de trainingskleding voor Europese wedstrijden, shirts van het vrouwenteam en die van de jeugd.

Daarnaast zal MediaMarkt prominent zichtbaar zijn op de boarding langs het veld en samen met Feyenoord campagnes ontwikkelen. Ook maakt de elektronica-retailer tickets voor voetbalwedstrijden, merchandise en toegang tot events beschikbaar voor personeel, klanten en partners. Daarnaast zal het partnership in de 55 winkels in Nederland door het hele jaar ruime aandacht krijgen.

"We zijn enorm trots op dit strategische partnership. Dit is een bijzondere stap voor ons in Nederland, die een reflectie is van de ontwikkeling die MediaMarkt hier doormaakt. Maar ook in onze internationale groep is dit een primeur. Wij herkennen ons sterk in de grote ambities, de passie, cultuur en mensgerichtheid van Feyenoord en dat is een belangrijke reden om deze de samenwerking aan te gaan", aldus Rijnders.

Ook op het gebied van diversiteit en inclusie is er aansluiting, zo ziet hij: "Een andere reden dat we zo enthousiast zijn, is dat we met ons partnership ook het vrouwenteam en de jeugd gaan steunen. Diversiteit en inclusie is voor ons belangrijk. Met ons initiatief ‘Vrouwen in de detailhandel’ versterken we de positie van vrouwen in deze sector door allerlei initiatieven, zoals recent tijdens International Women's Day waar we een vrouwenlunch op ons hoofdkantoor organiseerden en een TED-spreker te gast hadden. Want wij vinden dat er altijd meer mogelijk is."

"Feyenoord denkt daar hetzelfde over. Daarnaast heeft de jeugd vaak een bijbaan in retail of jongeren starten hun werkzame leven in deze sector. Ook weet jeugd ons heel goed te vinden voor onder meer gaming-events. Wij kijken enorm uit naar de samenwerking de komende jaren en hebben er alle vertrouwen in dat dit partnership onze groei stimuleert en de loyaliteit en beleving van onze klanten nog verder versterkt", zo zegt de CEO.

Lees meer:
0 reacties