Media niet onder indruk van tegenstander: "Rode loper uitgelegd"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Tijmen van Wissing is niet heel erg onder de indruk van het optreden van Heracles in de wedstrijd bij Feyenoord (3-0). Hij vindt dat andere kleine ploegen het de Rotterdammers moeilijker hebben gemaakt. Dat liet hij weten in De Oosttribune van RTV Oost.

De journalist begint door te stellen dat Feyenoord duidelijk een paar maten te groot is voor Heracles. “Dat is ook geen schande voor een promovendus. Dan ga je kijken hoe Heracles zich nou presenteert. Dan kan ik me voorstellen dat ze in Almelo zich een beetje vasthouden aan de kansen die ze bij elkaar hebben gevoetbald in de eerste helft. Dus ze waren zeker niet kansloos. Maar onder de streep was het heel weinig.”

Ook vindt hij dat de Almeloërs in de tweede helft niets meer hebben laten zien. “In de tweede helft hebben we ze ook niet meer gezien. Als je dan de artikelen in de landelijke kranten leest, dan waren ze ook niet echt ondersteboven van het spel van Heracles. In De Telegraaf stond ‘De rode loper die door Heracles was uitgelegd.’ Ze vergeleken het al met FC Groningen dat Feyenoord veel lastiger wist te maken dan een ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. Ze zeiden dat Heracles eigenlijk voetbalde als een club uit de subtop van de KKD. Het stelde allemaal niet veel voor.”

Vooral bij de tweede goal ging er veel mis bij Heracles. “Bij de 2-0 lag wel een rode loper uit. Ook applaus voor de pass van Mats Wieffer. Uiteindelijk stond Fredrik Oppegård wel een meter achter de laatste lijn. Als Leerdam de laatste man was geweest, wat ook zo hoort te zijn, stapte hij wel op het juiste moment. Buitenspel werd niet door Leerdam opgeheven, wat wel gezegd werd in het commentaar. Dat was niet zo”, besluit Van Wissing.

Lees meer:
0 reacties