"Mats Wieffer zal een stap naar de Europese top willen nemen"

Mats Wieffer
Mats Wieffer Foto: © BSR Agency

Hoewel het seizoen er feitelijk nog niet op zit voor Feyenoord, kan het met de tweede plaats vrijwel zeker op zak en de beker in de prijzenkast het seizoen rustig uitvoetballen. Toch wachten er belangrijke tijden, want de voorbereidingen op het volgende seizoen zijn in volle gang.

Martijn Krabbendam van Voetbal International ziet dat ook in, zo schrijft hij op hun website. "Het worden voor Feyenoord spannende maanden, want het laat geen twijfel dat trainer Arne Slot opnieuw een aantal basisspelers zal gaan verliezen. Het gevolg van het succes in de laatste twee jaar is wel dat Feyenoord nu kan handelen uit kracht. Eerst móést er verkocht worden, nu mág dat, maar is de noodzaak een stuk minder. Feyenoord wordt nu gedreven door vraag, aanbod en doorselecteren."

Iemand die grote kans heeft om een stap te maken is spits Giménez. Krabbendam: "Dat Santiago Giménez weg wil en mag, is een logisch gevolg van de ambitie en de status van de spits. Feyenoord anticipeerde er al op door Ayase Ueda vast te leggen. De Japanner imponeerde nog niet in de weinige speeltijd die hij kreeg, al helemaal niet tijdens de bekerfinale. Zijn optredens tijdens trainingen worden volgens insiders wel gezien als veelbelovend."

Ook de kans dat Mats Wieffer gaat is groot volgens Krabbendam. "Wieffer is vermoedelijk ook bezig aan zijn laatste weken bij Feyenoord, of misschien al wel klaar, als zijn spierblessure tegenvalt. Het is te hopen dat het EK niet in gevaar komt. Wieffer ontwikkelde zich zo goed, dat de kans groot is dat Atlético straks weer op de stoep staat, zoals meer clubs informeren naar de middenvelder. Zelf is hij bereid te luisteren, dat was hij al in de winter. Wieffer heeft bij Feyenoord nu bijna alles gewonnen, kwam van een club uit de Keuken Kampioen Divisie en zal een stap naar de Europese top willen nemen, omdat hij niet kan voorspellen of die kans er nog een keer komt."

Lees meer:
0 reacties