Mats Wieffer 'hing erbij': "Geen kans gekregen bij FC Twente"

Mats Wieffer
Mats Wieffer Foto: © Pro Shots

Bij FC Twente heerst er trots, maar ook spijt, kijkende naar de ontwikkeling van Mats Wieffer. Dat valt te lezen in De Telegraaf. De clubleiding van de Enschedeërs had lang geen vertrouwen in de middenvelder die deze week zijn debuut kan maken in het Nederlands elftal.

Ongeveer drie jaar terug trainde Wieffer samen met Ramiz Zerrouki, op een veldje achteraf bij FC Twente. Ted van Leeuwen, toen technisch directeur, en trainer Gonzalo Garcia zagen het niet zitten in het tweetal. "Moet je je voorstellen. Die jongens zijn nu samen misschien wel 30 miljoen waard, maar ze kregen gewoon geen kans", vertelt Theo ten Caat, de toenmalige trainer van het tweede elftal.

"Ze hingen er een beetje bij", gaat de oefenmeester verder. "Vaak hadden we met het tweede maar zes of acht man om te trainen. Ik heb het meerdere keren aangekaart dat Mats en Ramiz de kwaliteiten hadden voor het eerste en een kans verdienden, maar ik kreeg geen gehoor. Dan heb je gefaald als boodschapper."

Uiteindelijk belandde Wieffer bij Excelsior, waar hij indruk maakte. "De grootste kwaliteit van Mats is zijn inzicht. Hij heeft echt kijk op het spelletje en denkt er ook over na. Bij het eerste van FC Twente vonden ze Mats daardoor ook een beetje lastig. Het is een heel extraverte jongen die gewoon zegt wat hij vindt. Als een bal niet goed werd ingespeeld, dan zei hij daar wat van."

"Daar gingen andere spelers over klagen en ook Gonzalo vond dat niet zo prettig. Maar als je ziet dat iemand als Arne Slot wel goed met hem kan werken, dan is-ie toch niet zo’n eigenwijze kerel als ze bij FC Twente altijd zeiden", aldus Ten Caat, die denkt dat FC Twente nu wel baalt.

"Ik denk dat de ogen inmiddels wel geopend zijn bij een aantal mensen van FC Twente. Het is in het voetbal ook vaak een kwestie van politiek. Die Van Leeuwen haalde 25 nieuwe spelers in twee jaar, allemaal uit zijn eigen boekje, maar naar de talenten uit de eigen jeugd keek hij niet om. Voor mij als trainer, oud-speler van FC Twente en supporter van de club was het een droom geweest om Ramiz en Mats samen op het middenveld te zien spelen in de Grolsch Veste, maar die droom is helaas niet uitgekomen. Maar het zou geweldig zijn als Mats zijn debuut gaat maken in Oranje. Dan stuur ik hem zeker een appje om te feliciteren."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand