Mats Wieffer bij Oranje: "Groot deel aan zichzelf te danken"

Mats Wieffer
Mats Wieffer Foto: © Pro Shots

Evert Bleuming, voormalig scout bij FC Twente, is blij verrast nu hij weet dat Mats Wieffer bij de definitieve selectie voor Oranje zit.

Bleuming kent Wieffer nog uit zijn tijd bij FC Twente en vertelt over het doorstomen van de jongeling naar Oranje: "Mats Wieffer bij Oranje... als je me dit een jaar geleden had gezegd, had ik je voor gek verklaard" zegt oud-medewerker van FC Twente.

Hij denkt naast Wieffer zijn opmars ook aan Zerrouki, die eveneens de weg omhoog wist te vinden, zo geeft hij aan bij TC Tubantia: "Dan moesten ze met een man of zes weer op een bijveld trainen met Theo ten Caat. Niemand die verder naar ze omkeek. Mats en ook Ramiz hebben bij FC Twente echt de onderkant van het voetbal gezien. En als je dan ziet waar ze nu staan… Natuurlijk hebben bepaalde trainers daar een aandeel in gehad, maar dit hebben ze voor een heel groot deel aan zichzelf te danken."

Enkele jaren speelde de in Borne opgegroeide Wieffer nog in het tweede elftal van FC Twente en zag het er eveneens niet naar uit dat ze het contract gingen verlengen. "Toen FC Twente grote financiële problemen had, hadden ze nog geen cent om Mats aan te bieden. En dat gold trouwens ook voor Ramiz Zerrouki."

Bleuming zette door, en niet zonder succes: "Maar ik heb als een leeuw gevochten dat toch voor elkaar te krijgen. Theo ten Caat kon zich er ook over opwinden. Als je eigen talenten hebt, móét je ermee aan de slag, zeker als er geen geld is. Ik weet nog dat de club al meerdere keren een persbericht had klaarstaan, waarin stond dat hij had bijgetekend. Maar telkens werd dat op het laatste moment weer afgeblazen. Mats kreeg uiteindelijk dat contract en hij was zo blij dat hij in het nabijzijn van zijn familie in huilen uitbarstte. Maar toen dat contract afliep, moest hij alsnog weg."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
9/04
Feyenoord
20:00
RKC Waalwijk
zo
16/04
SC Cambuur
14:30
Feyenoord
zo
23/04
Feyenoord
16:45
FC Utrecht
zo
7/05
Excelsior
14:30
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand