Martina: "Heb in Rotterdam anderhalf jaar voor mezelf getraind"

Cuco Martina bij Feyenoord
Cuco Martina bij Feyenoord Foto: © Pro Shots

Cuco Martina is blij met de kans die hij krijgt bij Go Ahead Eagles. De voormalig voetballer van Feyenoord heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen.

"De afgelopen anderhalf jaar heb ik in mijn woonplaats Rotterdam veel voor mezelf getraind. Als je thuis zit, ga je als voetballer pas echt beseffen wat je mist. Eerlijk gezegd vond ik het in die periode moeilijk om op televisie naar voetbal te kijken, want ik voelde me fit genoeg om zélf op dat veld te staan", vertelt de vleugelverdediger op de website van de Deventenaren. Hij trainde al een tijdje mee bij de ploeg.

"Bij Go Ahead Eagles kon ik weer lachen in de kleedkamer, rook ik het gras, werd ik door andere spelers weer gepusht om een nóg hoger niveau in mezelf naar boven te halen. Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen ik hoorde dat ik voor de rest van het huidige seizoen mag blijven bij Go Ahead Eagles", aldus Martina, die zijn ervaring graag wil delen met de relatief jonge selectie.

"Persoonlijk vind ik dat ik in mijn jeugdjaren niet de meest talentvolle voetballer was, maar ik ben wel altijd een believer geweest. Als ik in iets geloof, dan ga ik er vol voor. Dat heeft me geholpen om het maximale uit mijn carrière te halen. Talent is niet alles, de motivatie en inzet om te slagen moet je als voetballer zélf brengen. Dat hoop ik ook over te brengen binnen de selectie van Go Ahead Eagles", besluit de voetballer.

Lees meer:
0 reacties