Mario Been oppert: "Dat vind ik ook een uitstekende trainer"

Mario Been
Mario Been Foto: © Pro Shots

Mario Been is benieuwd wie Feyenoord aanstelt als vervanger van Arne Slot. De huidig hoofdtrainer van de Rotterdammers lijkt nagenoeg zeker te vertrekken naar het Engelse Liverpool FC.

"Het belangrijkste is dat Slot een bepaalde weg is ingeslagen met Feyenoord", begint Been bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Dat is een hele goede weg, als je kijkt naar de drie jaren die hij er nu zit. Van de Conference League finale naar een kampioenschap en het winnen van de beker. Ik denk dat je dan heel dicht bij zijn manier van trainen moet blijven."

"Het zou wel heel erg zijn als Feyenoord weer helemaal wegzakt en dat niemand meer weet wat ze moeten doen", gaat de oud-Feyenoorder verder. "Ik heb enorm veel vertrouwen in de directie, die daar ook de visie hebben neergelegd. Mensen zoals Dennis te Kloese (algemeen directeur Feyenoord, red.). Wie Slot moet opvolgen? Dan komen de mensen die met hem hebben gewerkt in beeld als geschikte kandidaten."

"Allereerst kom je dan uit bij assistent Sipke Hulshoff, maar die schijnt mee te gaan naar Liverpool. Dus die haakt af. Marino Pusic heeft ook met hem gewerkt. Dat vind ik ook een uitstekende trainer om eventueel Slot op te volgen. Die is bekend met de manier van werken en kan dat voortzetten. Pusic heeft nu een half jaar Sjachtar Donetsk als ervaring erbij gekregen. Ik weet alleen niet hoe hij het daar naar zijn zin heeft. Het lijkt mij vooral belangrijk dat iemand de werkwijze van Slot gaat continueren", aldus Been.

Lees meer:
0 reacties