Mario Been herinnert: "Dan ging hij ook weer als de brandweer"

Mario Been bij ESPN
Mario Been bij ESPN Foto: © Pro Shots

Het overlijden van Christian Gyan doet pijn bij de hele Feyenoord-familie, zo ook bij Mario Been. De oud-speler en oud-trainer van de Rotterdammers kijkt terug op zijn tijd met Gyan.

Toen Christian Gyan na een paar buitenlandse avonturen in 2010 terugkeerde in Rotterdam, ging het niet goed met Feyenoord met Mario Been als hoofdtrainer, weet Voetbal International te melden. Hij ging meteen bidden voor 'mister Mario'. Veel hielp het niet, maar het kwam uit een goed hart. "Lief", is het eerste woord waar Mario Been nu aan denkt. "Een lief persoon."

In 2002 was Been assistent-trainer bij het Feyenoord dat de UEFA Cup won. "Vergis je niet, hij was altijd behulpzaam, maar in het veld bleef hij gaan als de brandweer. En voor hem was het simpel, er is één baas en dat is de hoofdtrainer. Dat zijn spelers waar je op kan bouwen", kijkt Been terug op de voetballer Gyan. "Hij had een enorme dadendrang. Dan zag je hem in die finale er ook gewoon inkleunen tegen Jan Koller van dik twee meter."

"Het was een ventje dat altijd wilde werken en positief ingesteld was. Ik kreeg hem ook weleens bij het tweede elftal en dan weet je dat spelers dan vaak wat minder zin hebben, bij hem was dat niet zo. Dan ging hij ook weer als de brandweer."

"Dat hij zo vroeg is overleden, is natuurlijk verschrikkelijk en het klinkt raar, maar ik ben niet verbaasd over de reactie van de Feyenoord-fans. Het is een harde club, maar óók You’ll never walk alone. Het zegt veel als mensen zo reageren."

Lees meer:
0 reacties