Mario Been: "Ben niet verbaasd over de reactie van de Feyenoord-fans"

Mario Been bij ESPN
Mario Been bij ESPN Foto: © Pro Shots

Vorige week overleed voormalig Feyenoord-speler Christian Gyan op 43-jarige leeftijd. Mario Been won als assistent-trainer samen met de oud-speler van de Rotterdammers de UEFA Cup in 2002. De huidige analist is erg lovend over Gyan.

"Vergis je niet, hij was altijd behulpzaam, maar in het veld bleef hij gaan als de brandweer", zegt Been tegen Voetbal International. "En voor hem was het simpel, er is één baas en dat is de hoofdtrainer. Dat zijn spelers waar je op kan bouwen."

Been vervolgt: "Hij had een enorme dadendrang. Dan zag je hem in die finale er ook gewoon inkleunen tegen Jan Koller van dik twee meter. Het was een ventje dat altijd wilde werken en positief ingesteld was. Ik kreeg hem ook weleens bij het tweede elftal en dan weet je dat spelers dan vaak wat minder zin hebben, bij hem was dat niet zo."

"Dan ging hij ook weer als de brandweer. Dat hij zo vroeg is overleden, is natuurlijk verschrikkelijk en het klinkt raar, maar ik ben niet verbaasd over de reactie van de Feyenoord-fans. Het is een harde club, maar óók You’ll never walk alone. Het zegt veel als mensen zo reageren", aldus Been.

Lees meer:
0 reacties