Marijnissen chagrijnig: "Zeg dat dan! Wees een vent en zeg dat dan"

Georginio Wijnaldum baarde deze week opzien door de misstanden in Saudi-Arabië te bagataliseren. De oud-speler van Feyenoord maakt er weinig van mee en liet eveneens weten dat hij afgelopen zomer graag naar Feyenoord was teruggekeerd, maar dat dit om financiële redenen niet mogelijk was.

Oud-politicus Lilian Marijnissen beschouwt het interview van Wijnaldum als ‘niet heel gelukkig’. Het voormalig lid van de Tweede Kamer is van mening dat de oud-speler van onder meer Feyenoord, PSV en Liverpool beter beter zijn mond had kunnen houden, zo laat ze weten bij Vandaag Inside. Marijnissen: "Of gewoon eerlijk zeggen dat je voor het geld gaat. Toch? Zeg dat dan! Wees dan een vent en zeg dat dan. Maar ik vond dit wel echt héél erg hoor", doelend op de vele misstanden in het land waar Wijnaldum voetbalt. Volgens Amnesty International worden er in het land ‘regelmatig’ executies en lijfstraffen uitgevoerd en hebben vrouwen veel minder rechten dan mannen.

Marijnissen haalt nog een voorbeeld aan: "Nou, vandaag (woensdag, red.) een rapport. Gigantische misstanden weer, ontzettend veel doden die er vallen onder arbeidsmigranten. Dan wordt er door Saudi-Arabië gezegd dat het een ‘natuurlijke’ dood is. De gemiddelde leeftijd van de mensen die sterven is 44… En dan vier per dag. Dan voel je toch wel aan dat er iets… Hoe kun je daarvan wegkijken dan?", besluit de SP'er.

Lees meer:
0 reacties