Marcos Senesi: "Maar hier sturen ze na afloop een tikkie, haha"

Marcos Senesi
Marcos Senesi Foto: © Pro Shots

Marcos Senesi is aan zijn derde seizoen bij Feyenoord bezig. De Argentijnse verdediger zegt het naar zijn zin te hebben in Nederlands. Ook heeft hij een duidelijke bericht voor de Nederlanders.

"Ik vind het fijn als mensen duidelijk zijn en zeggen wat ze denken", zegt Senesi in gesprek met ELF Voetbal. "Een Argentijn zou misschien wat eerder eromheen draaien. Daar duurt het wat langer voordat je duidelijk hebt wat iemand nou precies bedoelt. Soms zijn Nederlanders misschien wat minder tactvol, dat wel."

"Maar iedereen hier weet dat het hier zo werkt, dus daardoor doet het automatisch minder pijn", gaat Senesi verder. "Op het veld probeer ik mijn teamgenoten altijd opbouwend te benaderen. Soms krijg ik een sneer terug, maar ik probeer altijd kalm te blijven en rustig te coachen zodat ze wel naar me luisteren. Als mensen op een nare manier tegen mij praten of schreeuwen luister ik zelf namelijk ook niet meer, haha."

Nederlanders lijken wel iets gieriger. "Als ik in Argentinië mijn vrienden uitnodig om te eten of bij mij te barbecueën, dan betaal ik gewoon. Dat is toch logisch? Deze keer betaal ik, de volgende keer ben jij aan de beurt. Maar hier vragen of sturen ze na afloop een tikkie, haha."

Lees meer:
0 reacties