Marcos López ontvangt complimenten: "Hij viel echt geweldig in"

Marcos López tegen Ajax
Marcos López tegen Ajax Foto: © Pro Shots

Marcos López moest zondagmiddag tijdens de Klassieker al vroeg invallen. Quilindschy Hartman liep al vroeg tegen een gele kaart aan en werd door scheidsrechter Danny Makkelie gespaard. Arne Slot twijfelde geen seconde en bracht López voor Hartman.

Analist Rory de Groot looft de linksback. "López viel echt geweldig in bij Feyenoord", begint De Groot op het clubkanaal van de koploper. "Wat López heel goed deed was zijn positionering vanaf het begin af aan. Dat deed hij door naar binnen te trekken in de opbouw waardoor Ajax gedwongen werd om keuzes te maken. López was door zijn manier van lopen en diep gaan constant dreigend. Daardoor werd Ajax gedwongen om met hem mee te lopen en de buitenspelers de ruimte te geven."

López viel ook op door zijn aanvallende acties. De 23-jarige linksback was vooral de tweede helft een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Ajax. "Het andere sterke punt van López is dat hij heel comfortabel is aan de bal. Heel goed in de kleine ruimte, lichtvoetig en aan de bal heel erg aanwezig. Verdedigend was die ook goed en is ook nog eens heel snel."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand