Marco van Basten kraakt Feyenoorder: "Zo goed is hij ook niet"

Marco van Basten bij Ziggo Sport
Marco van Basten bij Ziggo Sport Foto: © Screenshot Ziggo Sport Voetbal

Marco van Basten denkt niet dat Santiago Gimenez de kwaliteiten heeft voor de Europese top. Volgens de oud-spits ligt de ondergrens van de Mexicaan te laag.

"Zijn top is goed, dan zie je hij goed kan koppen, doelpunten kan maken met links en rechts, goed is in de combinatie. Maar zijn zwakte is eigenlijk niet goed genoeg voor een topspeler. Hij kan ook echt af en toe geen bal raken. Hij moet wat dat betreft goed leren, zich blijven ontwikkelen. Het is wel een jongen met een goed karakter, vind ik", zo vertelt Van Basten in Rondo.

Van Basten ziet echter wel genoeg ruimte voor verbetering en benadrukt de jonge leeftijd van Gimenez, die 22 is. Rafael van der Vaart ziet het toch anders. "Ik zit dan te kijken… die aanname, en dit, en dat. Neem Zlatan, daarbij kon je aan alles zien hoe goed hij was. Dat had ik eerst bij Gimenez niet, toen was ik op een gegeven moment om. En nu twijfel ik weer."

Van Basten vermoedt dat men de laatste tijd misschien te hoge verwachtingen van de Mexicaan heeft. "Zo goed is hij ook niet. Hij is geen jongen die mensen uitspeelt, die makkelijk passeert. Het is een goede spits, maar niet een Europese topspeler."

Lees meer:
0 reacties