Marco van Basten: "Feyenoord is de beste ploeg van Nederland"

Marco van Basten
Marco van Basten Foto: © Pro Shots

Marco van Basten vindt Feyenoord de beste ploeg van Nederland. Dat vertelde de analist bij Rondo van Ziggo Sport.

De Rotterdammers wisten dit weekend in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht een 0-2 achterstand om te zetten in een 4-2 overwinning. Van Basten vindt dat geen toeval. “Ze hebben daarna echt een tandje bijgezet en ze hebben FC Utrecht vastgepakt en niet meer losgelaten. Utrecht kwam niet meer van de eigen helft af. Volledig terecht dat ze gewonnen hebben, Utrecht had gewoon geen antwoord.”

Ondanks dat Feyenoord met zeven punten achterstand op PSV staat, schat Van Basten de ploeg van Arne Slot toch hoger in. “Ik vond het echt een bewijs dat dit de beste ploeg van Nederland is.” Ook tafelgenoot Ruud Gullit was onder de indruk van de Rotterdammers. “Ik heb een Feyenoord gezien dat Utrecht beetpakte. Ze waren gemeen, ze waren aan het pressen en er werd ook gewoon goed gevoetbald. Ik vond het zo leuk om naar te kijken, want Utrecht speelde ook gewoon zo in de eerste helft. Feyenoord deed er een tandje bij en toen gingen ze er overheen.”

Van Basten geeft daarna aan dat het ook nog eens met goed voetbal werd gedaan bij Feyenoord. “Het is vanuit achteruit, goed de bal rond laten gaan. Als je ziet hoe snel het positiespel gaat in kleine ruimtes, dat vind ik echt indrukwekkend. Dat is de handtekening van Slot”, besluit de voormalig spits van Oranje.

Lees meer:
0 reacties