Marciano Vink benieuwd: "Heb er zin in om te zien hoe goed hij is"

Marciano Vink
Marciano Vink Foto: © BSR Agency

Marciano Vink is enorm benieuwd naar hoe Feyenoord-icoon Robin van Persie het gaat doen als hoofdtrainer van SC Heerenveen. De voormalig voetballer durft nog geen voorspelling te doen, maar ziet een bevlogen jeugdtrainer in de topscorer aller tijden van Oranje.

"De coach Van Persie heb ik bij Feyenoord Onder 18 en Feyenoord Onder 17 gezien", vertelt Vink bij ESPN. "Daar voetbalt natuurlijk iedereen volgens de lijn van de jeugdopleiding. Ik heb wedstrijden gezien in de Youth League en zijn docu, maar hij is wel echt bevlogen. Iedereen die ik er omheen spreek heeft het er wel over dat hij het spelletje goed ziet."

"Het spelletje goed zien en het dan moeten overbrengen is één. Overbrengen op volwassen spelers is natuurlijk een ander verhaal dan bij jeugdspelers", gaat de voormalig voetballer verder. "Bij de jeugd kan je nog met leuke anekdotes iets overbrengen. Ik weet niet hoe hij daarin is. Hij neemt Brian Pinas natuurlijk mee, dus dat wordt voor ze allebei een avontuur."

"Ik heb er zin in om te zien hoe goed de trainer Van Persie is. Ik kan nu niet zeggen hoe hij is in het profvoetbal. Dat wist ik ook niet van Ruud van Nistelrooij en ook niet van Frank de Boer en Giovanni van Bronckhorst. We moesten het van allemaal maar zien", aldus Vink.

Lees meer:
0 reacties