Malacia over afscheid: "Een jongen van de club en van de stad"

Tyrell Malacia
Tyrell Malacia Foto: © Orange Pictures

Tyrell Malacia kwam op zijn zevende in de jeugdopleiding van Feyenoord terecht en vertrekt nu voor een mooi bedrag naar Manchester United. Het afscheid is na zoveel jaren moeilijk, maar mooi.

"Tuurlijk doet dit wat met me", vertelt hij in De Telegraaf. "Feyenoord is MIJN club en dat zal het altijd blijven. Ik ben een jongen van de club en van de stad, dus ja Feyenoord is mijn thuis en zit voor altijd in mijn hart. Maar ik wil het allerhoogste bereiken dus dan komt er een moment dat je afscheid moet nemen. Maar ik zal nooit vergeten wat ik aan Feyenoord te danken heb."

Ook zijn medespelers vonden het jammer dat hij de overstap naar Manchester maakte. Met sommigen speelt hij al jarenlang samen. "Maar iedereen gunt het me en wenste me het allerbeste. Met veel van die jongens houd ik altijd contact", aldus Malacia, die genoten heeft van zijn opleiding in de havenstad.

"Ik heb echt van alle trainers en alle mensen in de opleiding wat geleerd. Feyenoord heeft gewoon al die jaren een goede opleiding met prima talenten, die ook doorbreken, net zoals ik. En ik weet dat er ook weer goeie spelers aan komen. Bij de senioren heb ik trouwens ook met alle trainers een goeie band gehad. Advocaat, Slot, noem ze maar op."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
zo 11 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
Feyenoord -
-
Sparta Rotterdam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 1 3 3
2 PSV 1 3 3
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
Bekijk de hele stand