Makaay lyrisch over Feyenoorder: "Dan ben je man van het weekend"

Roy Makaay
Roy Makaay Foto: © Orange Pictures

Roy Makaay heeft genoten van De Klassieker die afgelopen weekend werd afgewerkt in De Kuip. De oud-spits van Feyenoord genoot het meest van Yankuba Minteh, die voor de zoveelste keer in korte tijd heel belangrijk was.

Tegenover ESPN begint Makaay gelijk over de huurling van Newcastle United, Yankuba Minteh: "Als je twee goals maakt en een assist geeft in De Klassieker, ben je voor mij de man van het weekend. Vooral die tweede was van grote schoonheid. Hij krult hem echt prachtig binnen. Kenneth Perez noemde hem een dobbelsteenvoetballer, waarbij je je elke keer afvraagt wat voor wedstrijd hij gaat spelen", aldus de oud-spits van onder meer Feyenoord, Bayern München en het Nederlands Elftak.

Makaay gaat desgevraagd nog even door over de buitenspeler uit Gambia. "Maar de laatste weken is Minteh echt in vorm. Als hij het op zijn heupen heeft is hij heel lastig te verdedigen." Feyenoord huurt de Gambiaanse aanvaller dit seizoen van Newcastle United. "Het lijkt me voor die jongen goed als hij nog een jaartje in De Kuip blijft. Het is nog maar de vraag of hij er gelijk kan staan in de Premier League en met Feyenoord gaat hij ook de Champions League in, dus kan hij ruiken aan het hoogste niveau. Voor zijn ontwikkeling is het beter denk ik", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties